mbm förlag
International Rights

med blicken i trasor.
– en tankens resa

Einar Askestads bok är en samling texter skrivna på olika platser under åren 1993–2003. Författaren har komponerat en volym med skilda tilltal och i genrer som spänner från det essäistiska till det rent lyriska. Resultatet är en udda, märkvärdig och vacker bok, som förlaget inte kan rekommendera till ängsliga läsare.
 
Nog av ord, säger illustratören, och tecknar de fina linjer som blir till Syrakusa. Författaren har tystnat, låter de tunna linjerna föra sin egen talan, ser hur det bländande ljuset sammanfaller med det vita arket. En lätt handrörelse, en horisont.
   Någonting framträder som varken du eller jag kommer att glömma.


Med blicken i trasor är en samling texter skrivna under ett sargat decennium. Olika tilltal, olika genrer, bildar en säregen komposition där människans fästen, eller brist på dem, är utgångspunkten.

 
Recensionklipp:
Det är kort, briljant och grymt. Kärlek, ensamhet och utanförskap beskrivs med skoningslös skärpa – och med en fin känsla för stil och språk.
Petter Bengtsson (TT Spektra)

Om det är logiken som gör kullerbyttor eller kullerbyttorna som är logiska kan inte alltid avgöras, kanske för att det språkligt polerade och välavvägda får dessa krumbukter att vara stillastående. Och när det står stilla händer det ännu mer när det ingenting händer. Det är en besynnerligt tilltalande bok ...
Lars-Inge Nilsson (Borås Tidning)

Läs boken.Att bli förbryllad i Einar Askestads sällskap är en sällsam upplevelse.
Maja Ljung (Helsingborgs Dagblad)Einar Askestad föddes i Kalix 1964. Efter en uppväxt i Portugal, Spanien och Österrike återvände han i tonåren till Sverige. "En upplevelse jag än i dag bearbetar." Norsk far, österrikisk mor. Mångåriga studier i filosofi vid Stockholms universitet. En gång kritiker i bland annat BLM. Skönlitterärt publicerad i DN, Vi, Res Publica, Allt om Böcker med flera.
1997 debuterade han med novellsamlingen Det liknar ingenting (Lyth & Co.) som rönte stor uppmärksamhet. På helig mark är hans andra bok. Med Ögon för paradiset fullföljde författaren det han kallar Ensamhetens trilogi.
   Med blicken i trasor utkom hösten 2003.

Titel: Med blicken i trasor
Trådhäftad, mjuka pärmar
med flikar, 192 s.
ISBN 91-973725-6-0
Ca-pris 98 kr.


Du kan köpa med blicken i trasor. i din bokhandel, eller beställa från bl.a. Internetbokhandlarna nedan:
Klicka här för att gå till AdLibris
Klicka här för att gå till Bokus